Одржани Четврти спортски сусрети запослених у Електродистрибуцији Србије

Како традиција налаже, под покровитељством Синдиката радника Електродистрибуције Србије, одржани су Четврти спортски сусрети запослених у Електродистрибуцији Србије у  Кладову од 9. до 12. јуна. Прилику да се такмичи имало је више од 450 учесника у 11  дисциплина. Прво место у укупном пласману освојила је екипа СО „Електросрбија“ Краљево, друго место припало је СО „Центар“ Крагујевац, док је треће место заузела екипа СО „ЕДБ“ Београд. На отварању манифестације, непосредно након интонирања државне химне,  присутнима се обратила Биљана Комненић, директорка Техничког система Електродистрибуције Србије. Она је поздравила такмичаре, пожелела им добродошлицу, као и много успеха током такмичења.

Срдачним обраћањем, Бранка Томића, председника Синдиката и домаћина ове манифестације, званично су отворени Четврти спортски сусрети запослених у  Електродистрибуцији Србије. – Знамо да су ови сусрети такмичарског карактера, али то не утиче на фер и спортски дух који влада међу запосленима. Постигнут је још један, виши циљ, упознавање и дружење колега из свих пет дистрибутивних подручја – додао је Томић. У оквиру сусрета запослени се такмиче у екипним и индивидуалним спортовима. Поред традиционалних дисциплина, карактеристичних за радничке спортске игре, ипак, има једна која се издваја и за коју влада посебно интересовање, а то је пењање на стуб. Баш у тој дисциплини победио је тим СО „Електросрбија“. Учесници су сагласни да је све протекло у најбољем реду, фер и спортском духу са жељом да наредне године остваре боље резултате. Пети спортски сусрети запослених у Електродистрибуцији Србије најављени су за следећу годину.

Запослени у ЕДС-у такмиче се у 11 дисциплина. У екипним спортовима надметање је у малом фудбалу, баскету, одбојци, надвлачењу конопца, док индивидуално надметање подразумева пењање на стуб, шах, стрељаштво, стони тенис, пикадо и спортски риболов. За колегинице организована су такмичења у стрељаштву, стоном тенису, и одбојци.

Извор: Синдикат ЕДС / Лист „Електродистрибуција“